Actualitate

Polițist CONDAMNAT la cinci ani de închisoare pentru FABRICARE de dosare

Potrivit Procuraturii Generale, acesta a fost recunoscut vinovat de abuz de serviciu şi circulaţia ilegală a substanţelor narcotice.

Materialul probator arată că, în octombrie 2010, poliţistul a întocmit un proces verbal de cercetare fals pentru păstrare ilegală de droguri. De asemenea, poliţistul a alcătuit şi semnat o explicaţie din numele făptuitorului inventat, care şi-ar fi recunoscut vina. Apoi, pentru a-i asigura cazului un caracter veridic, acesta a apelat la ajutorul medicului narcolog de la spitalul raional Ocniţa, informează NOI.MD

Cazul a ieşit la iveală atunci cînd „contravenientul” a fost citat pentru explicaţii la procuratură. Drept rezultat, a fost declanşată urmărirea penală în privinţa inspectorului antidrog şi a complicelui acestuia – medicului narcolog. În privinţa medicului, urmărirea penală a fost suspendată pe motiv de boală.

La rîndul lui, poliţistul a fost eliberat din funcţie. Totodată, instanţa de judecată a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de probă de 2 ani.

Procuratura consideră pedeapsa aplicată fostului poliţist ca fiind prea blîndă şi a atacat-o la Curtea de Apel Bălţi, cu solicitarea aplicării unei pedepse cu executare reală a închisorii.

TIMPUL.MD via NOI.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *