Justiție

Polițista beată care a ucis o mamă la Sângera, rămâne după gratii încă 30 de zile

Felicia Guțu, angajata suspendată a Inspectoratului Național de Securitate Publică în vârstă de 22 de ani, vinovată de accidentul de la Sîngera, soldat cu decesul unei tinere mame, va mai petrece încă 30 de zile în arest. Informația a fost confirmată pentru Realitatea.md de Violina Moraru, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale.

Decizia a fost luată miercuri, 27 septembrie, de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana.

Amintim că, o polițistă de 22 de ani, subofițeră superioară în cadrul Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP), a provocat un accident la Sîngera în noaptea de pe 29 spre 30 august. Ea a urcat beată la volan, iar în urma impactului a murit o femeie de 30 de ani, iar două minore de 6 și 17 ani au ajuns la spital.

Testată alcoolscopic la locul accidentului, aparatul Drager a arătat o concentrație de alcool de 0,51 mg/l în aerul expirat. Pe perioada anchetei, ea a fost suspendată din funcție.

Avocatul familiei victimei a declarat că în timpul accidentului, potrivit martorilor, polițista ar fi fost îmbărcată în uniforma de serviciu, deși era înafara orelor de muncă.

Potrivit procurorului de caz, suspecta și-a recunoscut integral vina și riscă de la 4-8 ani și anularea dreptului de conducere.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *