Actualitate

Polițiștii de frontieră moldoveni oferă mărțișoare și lalele colegelor din România

”În premieră, frumoasa datină de celebrare a mărțișorului, va fi marcată în comun cu colegii din România. Pe podul dintre punctele de trecere Leușeni (MD) și Albița (RO), polițiștii de frontieră moldoveni vor prinde mărțișoare la pieptul polițistelor de frontieră din România și vor dărui simboluri vii ale primăverii, câte un buchet de lalele. Se cunoaște că în Moldova de peste Prut, se practică obiceiul ca fetele să dăruiască mărțișoare bărbaților, astfel, colegele românce vor surprinde polițiștii de frontieră moldoveni cu acest simbol național, prins la piept”, se arată într-un comunicat de presă al instituției.

”Cu o deosebită plăcere și mândrie, polițiștii de frontieră din punctul de trecere Aeroportul Internațional Chișinău, alături de reprezentanții Serviciului Vamal și Avia Invest, care pe lângă urarea de „Bine aţi venit” şi-au propus să continue frumoasa tradiţie de a dărui bucurie și zâmbete fiecărui călător, prinzând la piept câte un mărţişor. Cu siguranță, pentru o mare parte din călători acest micuţ simbol al dragostei şi marilor împliniri, prins în piept la frontieră, va fi primul mărţişor din acest an”, se mai menționează în comunicat.

În ajunul sărbătorii de 1 Martie, un grup de polițiste de frontieră din Direcția regională EST a participat la expoziția-târg raională ”Farmecul Mărțișorului”. Fetele au confecționat diverse mărțișoare.

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *