Actualitate

Poliţiştii din Republica Moldova, inclusiv șefii acestora, poartă astăzi blugi. Motivul este emoționant // GALERIE FOTO

Șeful Poliției, Alexandru Pânzari, alături de colegii săi, Grigore Moga, șef direcție urmărire penală și Daniela Buzatu, șef secție prevenire au venit cu câte un mesaj de solidaritate pentru victimele violenței sexuale, scrie publika.md. 

În mai multe țări din lume astăzi este marcat Denim day. Oamenii poartă blugi în semn de susținere a victimelor violului și manifestare împotriva stereotipurilor care promovează cultura violului.

Denim day a luat naştere la Roma, unde în anul 1992 un instructor auto de 45 de ani a fost acuzat că a abuzat sexual o elevă de 18 ani, urcată în mașina acestuia pentru prima oră practică. Fata și-a anunțat părinții, care au susținut-o în decizia ei de a depune plângere la poliție.

Deși acuzatul a fost condamnat în primă instanță, mai târziu, în 1998, Curtea Supremă de Justiție a rechemat condamnarea, pe motiv că victima purta blugi strânși și că atacatorul nu ar fi putut să o dezbrace fără ajutorul ei. Magistrații menționau în decizia de achitare a violatorului că dacă eleva s-ar fi dezbrăcat singură de blugi, nu mai poate fi vorba de un raport sexual fără consimțământ.

A doua zi, femeile din Parlamentul italian au venit în ședința plenară a legislativului îmbrăcate în blugi, în semn de protest față de decizia Curții Supreme de Justiție.

În 2018 Denim day va fi sărbătorit la nivel mondial pentru al 19-lea an consecutiv. 

Sursa: publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *