Externe

Poliţiştii germani se opun controalelor la graniţa cu Polonia şi Cehia

Unul din principalele sindicate ale poliţiei germane şi-a reiterat marţi obiecţiile faţă de instituirea de controale la graniţele cu Polonia şi Republica Cehă, relatează G4media.

Sindicatul „GdP (Gewerkschaft der Polizei) se pronunţă împotriva controalelor fizice fixe la graniţă pentru că nu le considerăm eficiente în munca poliţiei”, a declarat pentru ziarul Rheinische Post vicepreşedinta organizaţiei Erika Krause Schöne, explicând că traficanţii ar ocoli pur şi simplu punctele de control.

Poliţia federală vrea să poată da dovadă de „agilitate la graniţă”, a subliniat ea.

În ce o priveşte, ministrul de interne Nancy Faeser a afirmat că sunt planificate controale la frontiere pentru a combate traficul ilegal.

Într-o discuţie organizată luni seara la Frankfurt de Hit Radio FFH şi Frankfurter Allgemeine Zeitung, ea a menţionat că în prezent este posibilă returnarea celor care încearcă să intre clandestin în Germania la graniţa cu Polonia şi Republica Cehă.

Landul sudic Bavaria a instaurat controale la frontiera cu Austria în toamna lui 2015, temporare dar prelungite de fiecare dată la expirarea termenului.

De asemenea, ministrul de interne din landul estic Thuringia, Georg Maier, şi-a exprimat scepticismul, declarând marţi pentru portalul de ştiri The Pioneer că „doar controalele la graniţa cu Polonia şi Cehia nu vor rezolva criza migraţiei din Germaniei”.

„Nu există mijloace legale de a returna oameni la graniţă dacă cer azil”, a conchis acesta.

În plus, controalele complete ar duce la îngreunarea traficului şi ar presupune costuri uriaşe cu personalul.

Atât Erika Krause Schöne, cât şi Georg Maier au pledat pentru soluţii la nivel european pentru limitarea migraţiei ilegale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *