Politică

Politolog rus: Rusia are puterea de a distruge sud-vestul Ucrainei și Republica Moldova cu forța a cinci bombe de la Hiroșima

Rusia ar putea arunca în aer depozitului de muniție de la Cobasna, ce va distruge sud-vestul Ucrainei și R. Moldova, susține un politolog rus, după ce Parlamentul Republicii Moldova a aprobat o declarație de condamnare a agresiunii ruse împotriva Ucrainei, este de părere politologul Marat Bașirov, care a declarat că Ucraina și-a sporit semnificativ prezența militară de-a lungul graniței cu Transnistria, desfășurând peste 2 000 de militari și echipamente, scrie Ziarul Național.

De asemenea, politologul consideră că sunt suficiente forțe pentru a ataca Transnistria.

„De fapt, există un singur factor de descurajare. Adică depozitele de muniții din așezarea Cobasna unde erau depozitate arme din țările est-europene în urma prăbușirii Uniunii Sovietice. Dacă există amenințarea că aceste depozite pot fi confiscate, ele vor fi pur și simplu aruncate în aer. Explozia va echivala cu aruncarea a cinci bombe de la Hiroșima și va distruge sud-vestul Ucrainei împreună cu Moldova”, a amenințat Bașirov, transmite Newsweek.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. “Politologii” rusi nu pot dormi noapte de grija depozitului de la Cobasna, dar prima intrebare este cit s-a adus in acel depozit fiindca nu e garantat ca cantitatea de munitie care a fost strinsa din tarile din Estul Europei sa fie de facto la depozite din start si a doua intrebare este cita munitie a ramas in acele depozite dupa 30 de ani de contrabanda cu armament.

  2. Cam asta a fost tot ce au stiut a face rusii de 80 de ani incoace, peste tot unde au pus piciorul: sa distruga. Ca au distrus oamenii si comunitatile, ca au distrus economiile, ca au distrus mintile: ceva a fost mereu distrus.

  3. Politologul rus mananca raht, asta ca sa-i sperie pe moldoveni, sa faca ce vor rusii. In depozitul de la Cobasna mai exista aproximativ 5 tone munitie explozibila, restul sunt nedetonante (ex pusti etc). In caz de detonare, suflul exploziei nu ar ajunge pana la Chisinau, ci ar afecta 5 km in jurul Cobasna. De Ucraina nici nu se pune problema. Rusul “politolog” e hot, iar moldovenii care pun botul sunt faieri.

    1. Scuze pt greseala: 5.000 tone, nu 5 tone, din 20.000 care au fost initial. Din 5.000 tone nu poate afecta SV Uvrainei si Rep Moldova, asta e gogoasa umflata ruseasca, sa sperie moldovenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *