Internațional

Polonezii au descoperit într-o pădure rămăşiţele unui obiect militar neidentificat. Zona se află la sute de kilometri depărtare de graniţele Poloniei cu Ucraina, Belarus şi Kaliningrad

Rămăşiţele unui obiect militar au fost găsite în nordul Poloniei, în apropiere de oraşul Bydgoszcz, au declarat joi ministrul polonez al apărării şi ministrul polonez al justiţiei, confirmând relatări anterioare ale presei privind descoperirea unui obiect neidentificat în zonă, relatează News.ro.

Deocamdată nu este clar ce reprezintă obiectul, de unde provine sau cât timp a stat acolo. Ministrul justiţiei a declarat că a fost găsit într-o pădure.

”Departamentul militar al Parchetului districtual din Gdansk, sub supravegherea Parchetului naţional, a iniţiat procedurile privind cercetarea rămăşiţelor unui obiect militar aerian găsit într-o pădure la câţiva kilometri de Bydgoszcz”, a declarat ministrul justiţiei, Zbigniew Ziobro, pe Twitter.

Ministerul Apărării a anunţat, la rândul său, pe Twitter că rămăşiţele ”unui obiect militar neidentificat” au fost găsite în împrejurimile satului Zamosc, în apropiere de Bydgoszcz.

„Situaţia nu ameninţă siguranţa locuitorilor. Locul descoperirii este investigat” de către ofiţerii polonezi şi poliţia militară, a precizat ministerul.

Zona în care a fost găsit obiectul se află la sute de kilometri de graniţele Poloniei cu Ucraina, Belarus şi enclava rusă Kaliningrad, precizează Reuters.

Poliţia militară, poliţia regională, primarul satului Zamosc, biroul procurorului din Gdansk şi un purtător de cuvânt al guvernului au refuzat să facă alte comentarii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *