CSI / RusiaExterne

Polonia a mai arestat un spion rus: Acesta supraveghea instalațiile militare și porturile maritime și „a fost plătit sistematic de ruși”

Polonia a reținut încă un membru al unei rețele de spionaj rusești, ridicând la 15 numărul total de persoane reținute în cadrul unei anchete, a declarat ministrul de interne Mariusz Kaminski, citat de The Guardian.

Polonia, un centru de aprovizionare militară occidentală a Ucrainei, spune că a devenit o țintă majoră a spionilor ruși și acuză Moscova că încearcă să o destabilizeze.

„Agenția de Securitate Internă a reținut un alt membru al rețelei de spionaj care lucrează pentru serviciile secrete rusești”, a declarat Mariusz Kaminski într-o postare pe pagina sa de Twitter.

„Suspectul supraveghea instalațiile militare și porturile maritime. El a fost plătit sistematic de ruși”.

Ambasada Rusiei la Varșovia nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii trimisă prin e-mail.

Menționăm că în luna iunie, Polonia a reținut un jucător profesionist rus de hochei pe gheață sub acuzația de spionaj. Apoi, în martie, Polonia a declarat că a destructurat o rețea de spionaj rusă și a reținut nouă persoane despre care a afirmat că pregăteau acte de sabotaj și monitorizau rutele feroviare către Ucraina.

În luna următoare, Polonia a anunțat că va introduce o zonă de excludere de 200 de metri în jurul terminalului său de gaz natural lichefiat (GNL) Swinoujscie, invocând preocupări legate de spionajul rusesc.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *