InternaționalUcraina

Polonia cere Germaniei să reexporte tancuri Leopard 2 către Ucraina, Berlinul ezită din cauza tensiunilor cu Rusia

Germania a primit cererea oficială a Poloniei de a reexporta tancuri Leopard 2 către Ucraina, a anunţat marţi, 24 ianuarie, ministrul polonez al apărării, în timp ce Varşovia creşte presiunea asupra Berlinului pentru a-şi da aprobarea, informează Reuters.

Ucraina vrea Leopard 2 de fabricaţie germană, unul dintre tancurile occidentale utilizate pe scară largă, pentru a o ajuta să pătrundă prin liniile ruse şi recaptura teritoriu în acest an.

Germania, a cărei aprobare este necesară pentru reexporturile de tancuri Leopard, ezită, temându-se că va determina Moscova să escaladeze conflictul.

”Germanii au primit deja cererea noastră pentru permisiunea de a transfera tancurile Leopard 2 în Ucraina”, a scris Mariusz Blaszczak pe pagina sa de Twitter.

”De asemenea, fac apel către partea germană să se alăture coaliţiei ţărilor care sprijină Ucraina cu tancuri Leopard 2”, a mai adăugat el. ”Aceasta este cauza noastră comună, deoarece securitatea întregii Europe este în joc!”, a mai adăugat el.

Berlinul a declrat că este dispus să acţioneze rapid dacă există un consens între aceşti aliaţi.

Duminică, ministrul german de externe Annalena Baerbock a declarat că Berlinul nu va sta în calea Poloniei dacă ar face cererea şi luni, şeful politicii externe a UE, Josep Borrell a spus că Germania nu blochează exportul tancurilor, potrivit sursei citate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *