ActualitateExterne

Polonia concentrează trupe la granița cu Republica Belarus

Polonia “întărește” granița cu Republica Belarus cu militari, a comunicat ministrul apărării al Poloniei, Władysław Kosiniak-Kamysz, relatează agenția de presă PAP, preluată de Rosbalt, informează Rador Radio România.

Potrivit afirmațiilor acestuia, trupe suplimentare vor fi trimise în voievodatele Podlaskie, Lubelskie, Warmińsko-Mazurskie și Podkarpackie.

Toate se învecinează cu Republica Belarus, cu regiunea Kaliningrad, Lituania și Ucraina.

Ministrul a explicat că întărirea armatei și a regiunilor de graniță este menită să-i descurajeze pe posibilii dușmani. Anterior, președintele polonez, Andrzej Duda, a declarat că Rusia ar putea ataca NATO deja în anul 2026

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

1 comentariu

  1. Nu mai mintiti poporul cu televizorul ! Rusia nu poate ataca NATO in 2026 si nici in 2030, pt motivul ca nu are forte conventionale, armata rusa fiind decimata in Ucraina. Pana Rusia isi creeaza o noua elita de trupe mai dureaza, astea nu se pot face peste noapte. Iar ca sa poata ataca NATO nu este suficient sa atace cu rachete balistice, ci trebuie dublate de fprte conventionale. Iar forte conventionale Rusia le-a terminat in Ucraina. Armata conventionala a Rusiei se chinuie acum sa intre in Kiev si Odesa, daca o putea si daca NATO ii va permite asta. Abia apoi, daca Rusia ocupa TOATA Ucraina, ceea ce este si foarte greu, urmeaza la rand Rep. Moldova si abia apoi ar urma sa atace NATO, daca ar fi sa incerce. Dar nu atacarea NATO vrea Putin, ci vrea sa refaca vechea URSS. A trebuit sa insirui ditamai polologhia, ca sa demonstrez ca articolul asta minte si nu are cum ca Rusia sa atace NATO ! Ca altfel ma trezeam cu prosti sa imi raspunda ca as fi putinist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *