Internațional

Polonia cumpără sisteme americane de apărare antiaeriană de tip Patriot în valoare de 15 miliarde de dolari, 48 de lansatoare de tip Patriot PAC-3, 644 de rachete şi radare

Polonia urmează să cumpere sisteme americane de apărare antiaeriană de tip PATRIOT – care şi-au dovedit eficienţa în Ucraina împotriva atacurilor aeriene ruseşti – în valoare de 15 miliarde de dolari, potrivit unui acord dezvăluit de către Pentagon, relatează AFP.

Defense Security Cooperation Agency (DSCA), o agenţie din cadrul Departamentului american al Apărării, a anunţat miercuri că această vânzare prevede până la 48 de lansatoare de tip Patriot PAC-3 şi până la 644 de rachete, dar şi radare.

Potrivit DSCA, Departamentul de Stat american, care autorizează exportul de armament american, a aprobat această vânzare.

„Vânzarea, aşa cum este propusă, va îmbunătăţi  capacitatea de apărare a Poloniei împotriva eachetelor şi va contibui la obiectivele Poloniei de a-şi actualiza capacităţile şi de împinge mai departe interoperabilitatea cu Statele Unite şi alţi aliaţi”, anunţă într-un comunicat agenţia.

Sistemele de de tip PATRIOT sunt concepute pentru a funcţiona inclusiv împotriva unor rachete şi aeronave cu viteză mare.

Ele s-au dovedit foarte eficiente în Ucraina, unde apără teritoriul Kievului de atacuri aeriene ruseşti, inclusiv de rachete balistice tactice şi rachete hipersonice.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *