Internațional

Polonia îi cedează Ucrainei lansatoarele de rachetă care i le oferă Germania

Ministrul polonez al Apărării, Mariusz Blaszczak, a declarat că a cerut Germaniei să trimită în Ucraina lansatoarele Patriot oferite Poloniei imediat după ce o rachetă a lovit teritoriul polonez, săptămâna trecută.

„După noile atacuri cu rachete ruseşti, am cerut Germaniei să transfere Ucrainei bateriile de rachete Patriot oferite Poloniei şi desfăşurate la graniţa sa de vest”, a scris Blaszczak pe Twitter.

„Acest lucru ar proteja Ucraina de noi decese şi întreruperi de curent şi ar spori securitatea la graniţa noastră de est”, a mai precizat el.

Berlinul a oferit Varşoviei sistemul de apărare cu rachete Patriot pentru a o ajuta să îşi securizeze spaţiul aerian după ce o rachetă rătăcită s-a prăbuşit în Polonia săptămâna trecută. Anterior, Germania a precizat că va oferi sprijin Poloniei pentru misiunile de patrulare aeriană cu avioane germane Eurofighter.

Potrivit şefului NATO, Jens Stoltenberg, racheta care a lovit săptămâna trecută Polonia, omorând două persoane, pare mai degrabă să fi fost lansată accidental de apărarea aeriană a Ucrainei, şi nu de către Rusia.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *