Internațional

Polonia: Jaroslaw Kaczynski, liderul partidului de guvernământ PiS, a demisionat din funcţia de vicepremier

Jaroslaw Kaczynski, liderul partidului conservator Lege şi Justiţie (PiS), cea mai importantă formaţiune din cadrul coaliţiei de guvernare din Polonia, a demisionat din funcţia de vicepremier, despre aceasta a anunţat marţi agenţia poloneză de presă PAP, preluată de Reuters.

„Nu mai sunt în guvern în acest moment… I-am înmânat deja o moţiune premierului şi a fost aprobată. Din câte ştiu, şi preşedintele a semnat-o”, a declarat Kaczynski, citat de Agerpres.

Kaczynski, care deţinea şi funcţia de şef al Comitetului de securitate naţională şi probleme de apărare, a anunţat că va fi înlocuit de ministrul Apărării Naţionale, Mariusz Blaszczak.

Anterior, Kaczynski semnalase că doreşte să demisioneze din funcţiile pe care le deţine în guvern pentru a se concentra asupra pregătirilor partidului de guvernământ PiS pentru alegerile parlamentare de anul viitor.

„Am decis că trebuie să mă concentrez asupra lucrurilor care sunt cele mai importante pentru viitorul Poloniei. Nu îmi supraestimez rolul, însă … partidul trebuie să-şi recapete vigoarea, deoarece cel mai important moment pentru orice partid politic din lume se apropie”, a mai declarat el pentru PAP.

Jaroslaw Kaczynski a deţinut funcţia de premier în perioada 2006-2007. Fratele său geamăn, Lech, a fost preşedinte al Poloniei din 2005 până în 2010, când a murit într-un accident de avion în vestul Rusiei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *