Internațional

Polonia se oferă să îl primească la tratament pe ex-președintele georgian Mihail Saakașvili

Varşovia a informat guvernul de la Tbilisi că fostul preşedinte georgian Mihail Saakaşvili poate fi trimis la tratament în Polonia, a declarat vineri, 10 februarie, premierul polonez Mateusz Morawiecki, citat de Reuters.

”Polonia a făcut o propunere guvernului georgian, conform căreia Mihail Saakaşvili ar putea fi tratat în Polonia”, a anunţat Morawiecki în cadrul unei conferinţe de presă la Bruxelles.

Saakaşvili, fostul preşedinte al Georgiei din 2004 în 2013, își ispăşeşte în prezent în ţara sa o pedeapsă de şase ani de închisoare pentru abuz de putere, în urma unei condamnări pe care o consideră motivată politic.

Menționăm, că fostul președinte a făcut de mai multe ori greva foamei şi susţine că a fost otrăvit în timpul detenţiei.

Potrivit dosarului medical făcut public de aliatul său Ghiorghi Cealadze, purtător de cuvânt al familiei, Saakaşvili a scăzut în greutate cu 40% din octombrie 2021 până acum. Echipa fostului preşedinte al Georgiei încearcă să obţină eliberarea acestuia sau permisiunea ca el să fie transferat în străinătate pentru tratament.

Autorităţile georgiene afirmă că el simulează gravitatea stării sale de sănătate pentru a obţine eliberarea anticipată şi că acesta a beneficiat de tratamente medicale corespunzătoare la clinica din Tbilisi unde este internat de câteva luni.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *