UcrainaUE / Nato

Polonia va cere compensaţii de la UE pentru toate tancurile Leopard trimise în Ucraina

Polonia va cere Uniunii Europene rambursarea pentru orice tancuri Leopard pe care le va trimite în Ucraina, a declarat marţi premierul polonez, transmite CNN.

Într-un interviu acordat televiziunii poloneze TVN, premierul Mateusz Morawiecki a declarat că această cerere va fi ”un alt test al bunăvoinţei Uniunii Europene” și a adăugat că speră că solicitarea Varşoviei va primi un răspuns pozitiv din partea Uniunii Europene.

Menționăm că Guvernul german a primit cererea poloneză de a exporta în Ucraina tancuri de luptă Leopard 2 de fabricaţie germană, a declarat un purtător de cuvânt pentru CNN.

Până acum, Berlinul a rezistat solicitărilor Poloniei, SUA şi a altor câteva ţări NATO de a transfera tancurile Leopard în Ucraina sau de a autoriza alte ţări să trimită o parte din tancurile lor germane la Kiev.

Această poziţie a dus la o dispută de câteva săptămâni între liderii germani şi polonezi, Morawiecki acuzând Germania că ”pierde timpul” prin faptul că nu a luat o decizie.

”Ne pregătim decizia şi aceasta va veni foarte curând”, a declarat astăzi ministrul german al apărării, Boris Pistorius, în timpul unei conferinţe de presă comune cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, adăugând că, în cazul în care decizia este de a trimite tancurile, Germania ar putea ”acţiona foarte curând”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *