Ucraina

Polonia va transfera Ucrainei patru avioane de vânătoare MIG-29

Polonia va transfera Ucrainei în zilele următoare patru avioane de vânătoare MIG-29, a anunţat joi, 16 martie, preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, potrivit Agerpres.

”În primul rând, efectiv în următoarele câteva zile vom transfera către Ucraina, dacă am reţinut bine, patru avioane pe deplin operaţionale”, a declarat Duda la o conferinţă de presă. ”Celelalte sunt în pregătire, în reparaţii”, a mai adăugat el.

Anunţul preşedintelui Duda vine la două zile după ce premierul polonez Mateusz Morawiecki declara că transferul unor avioane de acest fel către Ucraina ar putea fi efectuat în următoarele 4-6 săptămâni.

De asemenea, guvernul de la Varşovia anunţase anterior că este pregătit să ofere Ucrainei avioane de vânătoare MIG-29 fabricate în fosta URSS, dar în cadrul unei coaliţii de ţări. La rândul ei, Slovacia şi-a manifestat disponibilitatea de a dona Ucrainei întreaga sa flotă de 11 avioane de acelaşi tip şi pe care le-a scos din exploatare.

Ministrul slovac al apărării, Jaroslav Nad, a declarat joia trecută că omologul său polonez l-a asigurat că guvernul de la Varşovia ar fi de acord să desfăşoare cu cel de la Bratislava o acţiune comună de furnizare a unor avioane MIG-29 către Ucraina.

Întrebat atunci câte aparate MIG-29 ar putea să ofere Polonia, şeful de cabinet al preşedinţiei poloneze, Pawel Szrot, a spus că nu vor fi 14, cu siguranţă, prin menţionarea acestei cifre el amintind de numărul tancurilor Leopard 2 pe care Polonia le-a transferat Ucrainei.

Potrivit declaraţiei de joi a preşedintelui Doda, Polonia dispune de 10-20 de avioane MIG-29. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *