Actualitate

Ponta către diplomați: Să vă bateți pentru interesele Moldovei așa cum vă bateți pentru ale României

"Vreau să vă rog, toți reprezentanții României, în toate țările, în toate structurile internaționale, să continuați ce e de fapt început de mai mult timp — să spuneți că prioritatea absolută a României este Republica Moldova. Tocmai vin de la Chișinău unde m-am întâlnit cu noul guvern. E al patrulea prim-ministru cu care lucrez și i-am urat să aibă un mandat lung — un guvern proeuropean. Are nevoie Moldova de sprijinul nostru, inclusiv diplomatic, și vreau să vă rog, de câte ori aveți ocazia, să vă bateți pentru interesele Republicii Moldova așa cum vă bateți pentru interesele României. Cred că este o poziție legitimă și corectă și cred că acum, mai mult ca în alte perioade, Republica Moldova are nevoie de sprijinul nostru", a spus Ponta, la Reuniunea Anuală a Diplomației Române.

Pe de altă parte, Ponta a solicitat sprijinul diplomaților și în ceea ce privește colaborarea regională, subliniind rolul regional "important" pe care îl joacă România.

"Avem vecini cu care suntem doar vecini și cu care trebuie să fim prieteni. Mă refer la toate țările din regiunea noastră, atât de importante pentru noi. (…) Aș vrea să fim un partener și un prieten regional care arată seriozitate, care arată interes. (…) Vreau să înțelegeți că rolul nostru regional e important și că toți vecinii noștri sunt parteneri economici, politici, cu care trebuie să ne coordonăm într-o regiune extrem de complicată", a adăugat prim-ministrul.

Agerpres.ro 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *