Actualitate

Ponta cere ajutorul ambasadorului SUA la Bucureşti pentru memorandumul FMI – Rep. Moldova

„Am cerut sprijinul SUA pentru că ei totuși au o voce mult mai puternică. Și la FMI și pe plan internațional. Iar eu am spus un lucru pe care cred că îl înțelege toată lumea. Sigur că sunt multe alte probleme în lume, Siria, refugiați, Ucraina, dar pentru noi cea mai importantă e Moldova și noi o să putem să-i ajutăm, dar nu singuri. Adică, acum, în următoarele luni care trec, cu sprijinul nostru, dar e nevoie să aibă acord cu FMI-ul și Comisia Europeană și am cerut un pic de sprijin și în sensul acesta”, a explicat premierul de la Bucureşti.

FMI a anunţat că o echipă de experţi condusă de Ivanna Vladkova-Hollar se va afla în vizită de lucru la Chișinău în perioada 22 septembrie – 6 octombrie 2015.

Vizita delegaţiei vine în contextul pregătirilor ce vizează consultările periodice pentru anul 2015, în baza Articolului IV al Statutului FMI, precum și pentru a iniția discuțiile cu privire la politicile care ar putea sta la baza unui program susținut de FMI.

Deşi iniţial misiunea FMI era aşteptată pentru negocieri în vederea semnării unui nou memorandum, reprezentanţii Fondului au anunţat că deocamdată vor iniția doar discuții cu privire la politicile care ar putea sta la baza unui program.

Sursa: infoprut.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *