Politică

Ponta îi crede pe Lupu și Diacov proromâni: ”Proeuropean înseamnă proromânesc” (VIDEO – FOTO)

Mai mult, premierul crede că Republica Moldova poate fi pierdută dacă nu va fi susținută în continuare de România. ”Nu am pierdut Moldova, dar putem să o pierdem. Nimeni în afară de România nu are timp și atenție pentru Moldova. Toată lumea e ocupată cu Siria. Nici de Ucraina nu se mai ocupă. Nu au acord nici cu UE nici cu FMI. Există o coaliție proeuropeană cu păcatele ei, dar este proromânească și proeuropeană. Proeuropean înseamnă proromânesc.

Sunt doi care spun că Moldova trebuie să meargă cu Rusia și au mobilizat oameni în stradă. Din punctul nostru de vedere sigur că trebuie să facă reforme să-i pedepsească pe cei vinovați de furtul miliardului, dar nu ne putem declara contra celor proeuropeni.

Cei din stradă trebuie să discute cu forțele proeuropene de la putere, altfel se fac alegeri anticipate și se poate întâmpla ce-i mai rău.

Sunt trei partide care și-au unit forțele și au acum o majoritate foarte subțire. Se joacă acum soarta Moldovei, dar cineva acum nu are timp și energie pentru Modova și e treaba noastră să-i ținem în tabăra proeuropeană.

Împrumutul acordat de România este foarte important pentru că ei au nevoie să-și acopere deficitul pentru acest an. În plus, noi avem proiecte pentru pregătirea pregătirea persoanelor în justiție, în cultură.

Problemele Republicii Modlova vin din cauza sancșiunilor impuse de Rusia. Noi suntem în poziția în care avem creștere economică, bani la buget și nicio datorie la FMI, deci putem să-i ajutăm.

Nu riscăm să se strige contra României în stradă pentru că lumea știe că noi dăm banii contra promisiunii că se vor face reforme și că se va păstra calea proeuropeană. Noi avem obligația de a face o politică realistă. Realitatea e că sunt trei partide în Parlament, iar oamenii nu sunt în Parlament”, a spus premierul.

 

În octombrie 2011, ședinţa în plen a parlamentului a început cu intervenţia deputatului PD D. Diacov care a atacat Compania Teleradio-Moldova pentru faptul ca a trecut emisiunea de ştiri „Mesager” în limba română de la ora 21.00 la ora 19.00. Poziţia lui D. Diacov a fost susţinută de deputaţii comuniştii Petkov şi Mişin. 
În 2012, speakerul de atunci, Marian Lupu dădea asigurări că deputaţii democraţi nu vor vota pentru modificarea articolului 13 din Legea Supremă, potrivit căruia limba de stat este limba moldovenească. "Noi nu suntem de acord cu modificarea denumirii limbii de stat din moldovenească în română. M-am răzgândit. Ştiinţific nu mai este limba română, cum spuneam anterior, ci limba moldovenească. Discuţia a pornit de la faptul că trebuie să modificăm acele articole care nu sunt funcţionale. Din punctul meu de vedere, articolul 13 nu are nimic cu funcţionarea instituţiilor statale", a menţionat Lupu.

Preşedintele Legislativului consideră că modificarea articolului 13 nu este o necesitate imperioasă, ci vine ca un instrument politic: "Noi trebuie să oferim dreptul la autoidentificare etnică. Noi trebuie să constituim şi să dezvoltăm o naţiune civică, astfel încât fiecare cetăţean al Republicii Moldova să se identifice aşa cum doreşte, aşa cum consideră necesar".

Congresul al V al PCRM din anul 2004: În cadrul Congresului, a fost subliniat faptul că PCRM este un partid modern european de stînga, care urmăreşte integrarea europeană a Moldovei, prin modernizarea societăţii acesteia.

sursa: b1.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *