Politică

Popescu: „Aderarea la UE reprezintă cea mai bună modalitate de a ne asigura pacea, stabilitatea și prosperitatea”

Aderarea la Uniunea Europeană reprezintă cea mai bună modalitate de a ne asigura pacea, stabilitatea și prosperitatea, a declarat ministrul de Externe, Nicu Popescu, după discursul ținut de președintele Maia Sandu în fața deputaților.

„Astăzi, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a ținut un discurs în plenul Parlamentului, în cadrul căruia a subliniat importanța reformelor structurale pentru modernizarea economiei, eliminarea corupției și fortificarea instituțiilor statului. Totodată, a făcut apel la consolidarea democrației și a valorilor europene în Republica Moldova. Aderarea la Uniunea Europeană reprezintă cea mai bună modalitate de a ne asigura pacea, stabilitatea și prosperitatea” a scris ministrul de Externe, scrie Deschide.md.

Astfel, potrivit lui Popescu, autoritățile își propun să îndeplinească cele nouă recomandări ale Comisiei Europene și să accelereze procesul de aliniere la legislația europeană, astfel încât să obțină sprijinul politic al liderilor europeni pentru a iniția negocieri de aderare la UE în viitorul cât mai apropiat.

În același timp, spune ministrul de Externe, guvernarea va acorda o atenție deosebită consolidării capacităților administrative ale R. Moldova, pentru a îmbunătăți calitatea actelor legislative și a documentelor de politici publice care vor aduce beneficii cetățenilor și ne vor apropia de aderarea la UE.

În cadrul discursului din fața deputaților, Maia Sandu a îndemnat toate forțele politice din R. Moldova să-și unească eforturile pe calea integrării europene a statului. Potrivit președintelui, forțele politice trebuie să se unească pentru ca cetățenii R. Moldova să aibă o viață mai bună.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Da uăi Popescov aderarea asta e un fel di aghiazmî mari: îi bunî la di tăti…
    Voi continuați sî purtați căciula cu stea roșîi în frunti, fiți jiței diștepți ca pînî amu șî o sî șii o pluă și-un kkt, tăt normal șî bravo ca șî pînî mai amu ia. Di ci sî sî schimbi ceva la mentalitaea maldaveneascî șî la respublica pobedistî în general??? Nu o fost ghini așa???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *