CSI / Rusia

Popularitatea lui Putin a înregistrat a doua cea mai mare scădere din ultimii 20 de ani, după ce a anunțat mobilizarea parțială

Popularitatea președintelui rus Vladimir Putin a înregistrat a doua cea mai mare scădere din ultimii 20 de ani, după ce a anunțat mobilizarea parțială, relatează The Moscow Times.

Chemarea rezerviștilor la luptă a provocat nemulțumire și proteste în Rusia. Potrivit centrului de sondaje Levada, 77% dintre rușii chestionați spun că aprobă acțiunile lui Putin. Este o scădere cu 6 puncte procentuale față de anteriorul sondaj, când popularitatea lui Putin era de 83%, procentaj care nu s-a schimbat în cele 7 luni de invazie în Ucraina.

Este cea mai scădere a popularității lui Putin din 2018, când președintele rus a crescut vârsta de pensionare, ceea ce a stârnit proteste în țară.

Zeci de mii de oameni au protestat săptămâna trecută în orașe din Rusia, după ce Putin a anunțat mobilizarea a cel puțin 300.000 de rezerviști. Aproximativ 200.000 de oameni ar fi plecat din Rusia de la anunțul privind mobilizarea.

Sondajul Levada arată și o scădere, deși mai mică, a ratei de aprobare a premierului Mihail Mișustin.

Levada, instituție pe care autoritățile ruse au declarat-o „agent străin”, a chestionat 1.600 de oameni din 137 de orașe din Rusia, în perioada 22-28 septembrie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *