Actualitate

Populația lumii a ajuns oficial la 8 miliarde de oameni

Populația lumii a atins oficial pragul de 8 miliarde de oameni și continuă să crească. Acest lucru este raportat de portalul Countrymetrics.info. Organizația Națiunilor Unite a estimat că la 15 noiembrie 2022, populația lumii a ajuns la 8 miliarde de oameni, scrie Rupor.md.

Organizația numește acest moment ”o piatră de hotar în dezvoltarea umană”. Această creștere fără precedent se datorează creșterii treptate a duratei de viață a oamenilor datorită îmbunătățirii sănătății publice, a nutriției, a igienei personale și a medicinii. Este, de asemenea, rezultatul unor niveluri ridicate și persistente de fertilitate în unele țări, arată ONU.

Se precizează că numărul populației masculine îl depășește pe cel feminin. Bărbații au puțin peste 4 miliarde de locuitori, iar femeile sunt la nivelul de 3,9 miliarde.

În plus, sunt prezentate cele mai frecvente trei cauze de deces din lume. Pe primul loc se află boala coronariană – 5,9 milioane de cazuri în 2022. Al doilea este accidentul vascular cerebral (4,2 milioane de cazuri), iar al treilea este infecțiile acute ale tractului respirator inferior (2,1 milioane de cazuri).

Conform prognozelor ONU, până în 2037 Pământul va fi locuit de 9 miliarde de oameni, iar până în 2058 – 10 miliarde.

Populația mondială a atins pragul de șapte miliarde în 2011.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *