CSI / Rusia

Poroşenko cere națiunilor libere ale lumii să facă front comun împotriva agresiunii ruse în Ucraina

Apelul a fost lansat într-un discurs adresat poporului ucrainean și naţiunilor lumii cu prilejul împlinirii a 70 de ani de la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial. "Marcând 70 de ani de la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial și comemorând zeci de milioane de victime, facem apel la toate popoarele lumii libere să se unească împotriva agresorului rus, care a început un război hibrid nedeclarat împotriva Ucrainei suverane" – se arată în mesajul preşedintelui. Poroșenko a subliniat că Federația Rusă, încălcând în mod cinic dreptul internațional, anexând Crimeea și alimentând conflictul armat din Donbas, astăzi distruge din nou sistemul de securitate european și global.

Potrivit președintelui Poroşenko, agresiunea sfidătoare a Rusiei este o amenințare nu doar pentru Ucraina, ci pentru întreaga lume civilizată, pentru securitatea și stabilitatea acesteia. "Lecțiile sângeroase ale celui de-Al Doilea Război Mondial nu ar trebui să rămână fără rost. Agresorul poate fi oprit doar prin eforturi comune, așa cum s-a întâmplat şi acum 70 de ani" – a remarcat preşedintele Ucrainei.

Poroşenko a mai menționat că sprijinul pe care majoritatea covârșitoare a liderilor europeni și mondiali îl manifestă faţă de Ucraina, ajutorul pe care partea ucraineană îl simte în mod constant în aceste vremuri dificile indică faptul că întreaga comunitate internațională este conștientă de inutilitatea politicii de "împăcare" cu agresorul. "Lumea democratică trebuie să depună toate eforturile pentru a restabili ordinea mondială și pentru a reveni la încrederea în dreptul internațional" – a adăugat președintele ucrainean.

sursa: radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *