Politică

Poroșenko își trimite consilierii anticorupție la Chișinău

Discuțiile s-au axat pe problemele de securitate regională, având în vedere conflictele separatiste din cele două ţări, a anunțat prim-ministrul Chiril Gaburici, în cadrul unei conferințe de presă.

Premierul moldovean i-a solicitat părții ucrainene să nu închidă circulația pe segmentul transnistrean al frontierei cu Republica Moldova, așa cum intenționa Kievul, pentru a putea permite trecerea cetățenilor moldoveni. El nu a precizat însă ce răspuns a primit din partea autorităților ucrainene.

Totodată, premierul Chiril Gaburici s-a pronunțat pentru continuarea proiectului privind managementul integrat al frontierei, în cadrul căruia poliția de frontieră a Republicii Moldova și grănicerii din Ucraina lucrează în grupuri mixte.

Premierul a mai anunțat venirea la Chișinău, peste două săptămâni, a unei echipei de consilieri anticorupție a președintelui ucrainean Petro Poroșenko, condusă de fostul președinte al Georgiei, Mihail Saakashvili, pentru a face o analiză a situației din Republica Moldova și a elabora un plan de acțiuni anticorupție.

sursa: radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *