Politică

„Portavocea Kremlinului”, seamănă PANICĂ și FRICĂ în rândul cetățenilor R. Moldova. „Iarna aceasta va fi foarte dificilă…Probabil, ea va fi și mai dificilă decât iarna trecută. Dacă tranzitul gazelor din Rusia va fi blocat, Transnistria va rămâne fără gaz”

Socialistul Igor Dodon, considerat „portavocea Kremlinului”, sperie cetățenii Republicii Moldova cu o iarnă foarte grea, în condițiile în care livrările de gaze rusești ar putea fi întrerupte pentru Transnistria, scrie Ziarul Național.

„Iarna aceasta va fi foarte dificilă în ceea ce privește asigurarea populației cu resurse energetice. Probabil, ea va fi și mai dificilă decât iarna trecută. Dacă tranzitul gazelor din Rusia va fi blocat, iar noi deja auzim despre astfel de intenții, Transnistria va rămâne fără gaz. Iar dacă acest lucru se va întâmpla, se va schimba și costul energiei electrice, pe care o consumăm astăzi”, a declarat duminică, 20 august, penalul Dodon, în cadrul unei emisiuni televizate.

Potrivit acestuia, tariful la energia electrică, care este achiziționată acum de la Centrala de la Cuciurgan din Transnistria, s-ar putea dubla.

„Tariful va crește de cel puțin 1,5 – două ori, ceea ce va presupune o creștere în lanț a prețurilor pentru tot. Situația cu gazul propriu-zis rămâne neclară. În timpul sezonului rece, se așteaptă ca valoarea sa pe piață să crească, ceea ce poate duce la o nouă creștere a tarifului intern”, a mai adăugat Dodon.

Menționăm că de partea cealaltă, autoritățile competente au dat asigurări, în cadrul ședinței Consiliului Suprem de Securitate (CSS) de săptămâna trecută, că Republica Moldova nu va rămâne fără gaze, iar tariful s-ar putea micșora odată cu începerea sezonului de încălzire.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *