Culinar.md

Porumb copt cu busuioc, oregano și cimbru

Indiferent de metodă de coacere pe care o alegi, citeşte în continuare cum să faci cel mai bun porumb copt pe care l-ai gustat până acum. Coacerea porumbului îi păstrează boabele moi şi suculente, aşa că vei descoperi o aromă care îţi aminteşte de copilărie şi zile lipsite de griji, totul fără prea mult efort. În plus, îţi recomandăm şi o reţeta rapidă pentru un unt aromat care va transformă porumbul copt într-o gustare absolut surprinzătoare!

Sunt multe moduri în care poţi prepară porumb copt cu unt, îl poţi introduce direct în jar păstrând câteva din frunzele în care e învelit, îl poţi face pe grătar, într-o tigaie tip grill pe aragaz sau direct în cuptor, însă noi îţi recomandăm o reţeta versatilă care se pretează la toate metodele de coacere.

Mai întâi, asigura-te că alegi corect ştiuleţii de porumb pe care îi vei folosi pentru coacere. Sfatul nostru este să zdrobeşti câteva boabe cu vârful degetului, iar dacă ele conţin un miez lăptos, înseamnă că porumbul este numai bun pentru gătit. De asemenea, frunzele ar trebui să fie de un verde intens şi ataşate ferm de capătul ştiuletelui de porumb.

Adună ingredientele pe care le vei folosi. Pentru 4 porţii, ai nevoie de:

– 4 ştiuleţi de porumb;
– 4 bucăţi de folie de aluminiu, suficient de mari încât să poată fi înfăşurate în jurul porumbului;
– 100 gr unt la temperatura camerei;
– un sfert de linguriţă de busuioc, oregano, cimbru, măghiran uscat (alege ierburile aromatice care îţi plac cel mai mult!)
– o jumătate de linguriţă de usturoi pudra sau un căţel de usturoi dat pe răzătoarea fină;
– jumătate de linguriţă de sare.

Mod de preparare:

– Încinge bine grătarul, tigaia grill sau cuptorul la 180 grade sau pe treaptă de gaz 5-6. Scapă de frunzele şi mătasea bucăţilor de porumb.
– Între timp, poţi adaugă ierburile aromatice şi usturoiul peste unt, amestecându-le într-un bol până când untul capătă consistentă unui piure. Asezonează apoi amestecul cu sare.
– Înveleşte câte o bucată de porumb în folia de aluminiu, toarnă 2-3 linguri de unt peste porumb, apoi sigilează bine marginile. Pentru o acoperire uniformă, ar fi ideal să îi ungi cu amestecul de unt folosind o pensula de patiserie.
– Introdu porumbul la cuptor sau pune-l pe grătar şi întoarce-l din când în când, pentru a te asigura că este copt uniform. Timpul total de coacere este de 30-35 de minute, însă noi îţi recomandăm să verifici consistentă boabelor după aproximativ 25 de minute. Acestea ar trebui să fie moi, şi îţi vei da seama dacă l-ai ţinut prea mult dacă ştiuletele devine flexibil.
– Dacă pregăteşti porumbul copt cu ajutorul grătarului, mută-l pentru ultimele 15 minute de coacere de pe flacăra pe marginea grătarului, pentru a nu-l carboniză.

Trebuie să încerci reţeta noastră de porumb copt cu unt aromat! Simplu şi necostisitor, e răsfăţul culinar perfect într-o zi toridă de vara.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *