Social

Postul de televiziune Cinema 1, amendat cu 25 de mii de lei

Postul de televiziune Cinema 1 a fost amendat cu 25 de mii de lei, în cadrul ședinței de vineri, 15 iunie, a Consiliului Audiovizualului (CA), pentru nerespectarea Concepției generale a serviciului de programe.

Postul a indicat 22,24% de programe audiovizuale realizate de producători ce nu se află sub jurisdicția R. Moldova, și anume filme din Federația Rusă, însă cota a atins 40,87%, scrie Ziarul de Gardă.

Conform CA, procentul rezervat operelor audiovizuale europene este de 70,09%, iar calculele au identificat 47,4%.

Potrivit concepției, postul TV urma să difuzeze 19,24% de programe audiovizuale locale, realizate fiind 15,40%.

„La compartimentul „Producții audiovizuale ale altor producători”, Cinema 1 indică 32,34% de programe audiovizuale realizate de producători independenți aflați sub jurisdicția R. Moldova, însă, ca urmare a controlului, s-au atestat 6,03% de la producătorul „TV-CONTENT” SRL, și anume programele „Новое Утро” și „Кинопропуск”.

Și la Structura serviciului media audiovizual pe tipuri de programe/emisiuni au fost devieri. Cinema 1 a difuzat 1,02% de programe educaționale și culturale, față de 14,87% indicate în concepția sa. La rubrica „Alte tipuri de emisiuni”, postul indică 22,25%, dar s-au atestat 7,53%. Din acest compartiment fac parte programele audiovizuale „Азбука вкуса” și „Новое Утро”. La compartimentul „Filme”, furnizorul indică 42,16%, calculele au identificat 67,80%”, menționează CA într-un comunicat.

Menționăm că postul TV Cinema 1 a mai fost amendat cu 18 000 lei pentru încălcarea repetată a Concepției generale a serviciului media audiovizual, în aprilie 2023.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *