Actualitate

Postul de televiziune Moldova 2 a primit licență de emisie

Reprezentanţii IPNA „Teleradio-Moldova” susţin că acesta va fi un post generalist de televiziune în grila de emisie a căruia se vor regăsi ştiri, emisiuni analitice, culturale, de divertisment, de sport şi educaţie, scrie IPN.

Reprezentanta IPNA „Teleradio Moldova”, Ala Şchiopu, a declarat că Moldova 2 va emite non-stop, prin cablu şi va avea acoperire naţională. Ala Şciopu a declarat că lansarea canalului Moldova 2 a fost recomandată de Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune conform acordurilor semnate cu IPNA „Teleradio-Moldova”. Moldova 1 are misiunea de a transmite un volum impunător de conţinut sportiv, din lipsă de spaţiu, însă, televiziunea publică nu-şi poate onora aceste obligaţiuni. Moldova 2 vine să reducă din sarcinile postului Moldova 1 pe acest segment. Noul canal va transmite Jocurile Olimpice de vară 2016, Campionatul European de Fotbal şi alte competiţii sportive internaţionale”, a afirmat Ala Şchiopu.

Potrivit ei, noul post de televiziune se va asocia cu cele mai importante evenimente de cultură din ţară şi de peste hotare. Totodată, postul public de televiziune dispune de o arhivă vastă, care nu poate fi folosită la justa valoare din lipsă de spaţiu. Moldova 2 îşi propune să reanimeze arhiva, vor fi redifuzate emisiuni, de asemenea, materialele din arhivă vor fi folosite la conţinutul noilor emisiuni”, a declarat Ala Şchiopu.

Directorul „Moldova 1”, Mircea Surdu, a menţionat că noul post de televiziune va funcţiona în baza tehnicii şi infrastructurii pe care o deţine actualmente „Moldova 1”. De asemenea, va fi redirecţionat o parte din personalul existent la postul public de televiziune.

Membra CCA, Mariana Onceanu-Hadârcă, a menţionat că deschiderea unui post public nou de televiziune oferă o şansă în plus pentru a diversifica şi a îmbogăţi serviciile TV publice oferite populaţiei. De asemenea, aceasta este o şansă de a multiplica numărul de emisiuni dedicate minorităţilor etnice. „Au mai multe proiecte în perspectivă şi sper să le realizeze. Cred că este o oportunitate pentru cei de la postul public de a-şi identifica publicul-ţintă, de a lucra pentru el şi de a-l cuceri”, a notat Mariana Onceanu-Hadârcă.

Preşedintele CCA, Dinu Ciocan, a menţionat că îşi doreşte ca acesta să fie un proiect viabil care va rezista în timp. „Sper că va fi un program original, care va atrage publicul şi va spori audienţa postului de televiziune”, a afirmat Dinu Ciocan. 

Sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *