Actualitate

Posturile de control ale forțele separatiste au fost DEZINSTALATE

Membrii Comisiei Unificate de Control au încercat să discute cu militarii transnistreni, însă cei din urmă refuzau să vorbească. Circulațía pe treseu a fost blocată pentru câteva ore, însă, la moment, se circulă fără probleme.

Între satul Varniţa, controlat de autorităţile de la Chişinău, şi microraionul Severnîi din oraşul Bender au fost instalate patru containere. La locul faptei au venit mai mulți locuitori ai satului Varnița, au ajutat la demontarea posturilor. Militarii transnistreni s-au încăierat cu ei opunându-se dezinstalării containerelor.

Viceministru al Afacerilor Interne, membru al Consiliului Unificat de Control din partea Moldovei, Ion Bodrug a declarat că acești militari se află ilegal acolo și că ei și-au motivat acțiunile precum că ar dori să contracareze careva acțiuni de contrabandă care ar putea avea loc în perioada sărbătorilor pascale. „Suntem aici pentru a monitoriza toate ilegalitățile care se petrec”, a adăugat el.

Potrivit unui reprezentant al regiunii transnistrene, acțiunile din această noapte de la Varnița au fost coordonate cu o lună în urmă la Odessa. "Specificul ilegalității, precum contrabanda are loc pe timp de noapte", astfel a explicat reprezentantul regiunii trensnistrene acțiunile lor nocturne.
Ulterior, militarii transnistreni s-au baricadat lângă posturile de control și s-au opus dezinstalării acestora.

Un reprezentat al departamentului vamal al regiunii transnistrene a menţionat că autorităţile de la Chişinău cunosc despre instalarea acestor posturi. Potrivit lor, acţiunea face parte dintr-o serie de măsuri luate de către Republica Moldova, Ucraina, dar şi partea transnistreană pentru a combate contrabanda în perioada pascală.

Timpul.md via Publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *