CSI / RusiaRăzboiUcraina

Potențialul succesor al lui Putin susține că Rusia nu se află în război cu Ucraina: „Toată povestea a fost începută la Washington”

Nikolai Patrușev, președintele Consiliului de Securitate al Rusiei și oficialul văzut de mulți analiști drept potențialul succesor al lui Vladimir Putin, susține că Rusia nu se află în conflict cu Ucraina, relatează principala agenție de presă rusă TASS.

„Evenimentele din Ucraina nu sunt o ciocnire între Moscova și Kiev, aceasta este o confruntare militară între NATO și, mai ales, Statele Unite și Anglia, cu Rusia. De teamă de contactul direct, instructorii NATO îi conduc pe ucraineni la moarte sigură” a afirmat acesta.

De asemenea, Patrușev a adăugat că, prin „operațiunea militară specială” declanșată de Putin pe 24 februarie, Rusia „își eliberează regiunile de ocupație și trebuie să pună capăt experimentului sângeros al Occidentului de a distruge poporul fratern ucrainean”.

„Nu suntem în război cu Ucraina, pentru că prin definiție nu putem avea ură față de ucrainenii de rând”, a mai declarat acesta, remarcând că tradițiile ucrainene sunt apropiate de cele ale poporul rus, la fel cum moștenirea poporului rus este inseparabilă de cultura ucrainenilor.

„Vă rugăm să rețineți că în Crimeea limba ucraineană este păstrată ca una dintre limbile de stat. Centrele culturale ucrainene, ansamblurile de cântece și dans ucrainene continuă să funcționeze în multe orașe”, a mai spus Patrușev.

„Super-șoimul” lui Vladimir Putin acuză Occidentul că aduce sărăcie în Ucraina

„Cu cât cetățenii Ucrainei își dau seama mai devreme că Occidentul luptă împotriva Rusiei cu mâinile lor, cu atât vor fi salvate mai multe vieți”, a mai spus Nikolai Patrușev, adăugând că „mulți oameni și-au dat seama de mult acest lucru, dar le este frică să o spună, temându-se de represalii”.

Patrușev, considerat „omul din umbră” care modelează viziunea belicoasă a lui Putin asupra lumii, a declarat de asemenea că „toată povestea cu Ucraina a fost începută la Washington pentru a elabora tehnologiile pentru delimitarea unui singur popor”, scrie Hotnews.

„Milioane de oameni au interzis să vorbească rusă, limba lor maternă de la naștere, și sunt nevoiți să-și uite originile. Occidentul, de dragul ambițiilor sale, practic distruge poporul ucrainean, forțând generația activă să moară pe câmpul de luptă și aducând restul populației în sărăcie”, a mai spus el.

Președintele Consiliului de Securitate al Rusiei nu este primul oficial de rang înalt de la Moscova care susține că Rusia nu se află de fapt în război cu Ucraina sau că nu a atacat țara vecină, comentarii asemănătoare fiind făcute și de către Serghei Lavrov, șeful diplomației ruse, sau Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

De asemenea, la sfârșitul lunii decembrie, Peskov a vorbit despre un nou presupus motiv al invaziei rusești, afirmând că aceasta și anexarea teritoriilor ucrainene ocupate au reprezentat metoda Rusiei de a purta un dialog „onest” pe picior de egalitate cu Occidentul.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *