Eveniment

Povestea cu cocoșul roșu

Fostul unionist Iurie Muntean, care a jucat „Hora Unirii” în Atlanta (SUA), în calitate de invitat al Congresului Mondial Român, azi e cel mai comunist dintre toți bolșevicii lui Ilici, rămași în viață. Educat în spiritul sfintei lupte de clasă, el recunoaște un singur limbaj parlamentar: pumneala și îmbrânceala. Toți ținem minte cum Muntean l-a blenduit în holul parlamentului pe fostul deputat, azi viceministru la Externe, Andrei Popov. Tot Muntean i-a îmbrâncit pe ofițerii SPP pentru a-l târî, de subsuori, pe golanul politic Șelin în sala de ședințe a Legislativului. Pus pe harță, dezlănțuitul adjunct al lui Voronin și-a demonstrat musculatura și în fața prim-vicepreședintelui Parlamentului Vlad Plahotniuc. Faza s-a încheiat fericit, doar cu o scurtă împinsătură, deoarece au intervenit deputații.

Ce l-a nemulțumit pe bătăușul cocoș (roșu)? Simplul fapt că deputatul Ion Ceban, fugit recent din PCRM, și-a permis să treacă pe lângă parlamentarii comuniști. Ceban nu merită să se afle în preajma deputaților din PCRM! – a decretat Muntean, fluturând din pumni. Deoarece Vlad Plahotniuc cică ar fi încercat să-i ia apărarea lui Ceban, pumnii justițiari și răzbunători ai lui Muntean s-au îndreptat asupra lui.

Povestea cu cocoșul roșu nu se termină însă aici. Ea va continua. Bătrânul Voronin nici nu-și imaginează pe cine încălzește la sân, el nu înțelege că, la un moment dat, Muntean își va direcționa pumnii și împotriva lui. Dacă Voronin îl va nemulțumi cu ceva, Muntean nu va ezita nicio clipă ca să nu-i maseze coastele moșneagului cu câțiva pumni bolșevici. Nu ziceți NU. Asta se va întâmpla dacă în dosarul său nu va apărea, de urgență, un document nou – cazierul judiciar.

(c.t.)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *