Editorial

Povestea omului verde care s-a întâlnit cu omul roșu…

… a fost odată o poveste roșie care s-a preschimbat în poveste verde. Şi în ţara aceasta verde, condusă de omul verde, în care trăiau oameni verzi, existau puşcării verzi în care erau băgaţi puşcăriaşi verzi, polițiști verzi care băteau oameni verzi, funcționari verzi care luau mită de la cetățeni verzi, deputaţi verzi care votau legi verzi, exista un guvern verde cu un premier verde și cu miniştri verzi, universităţi verzi cu rectori și profesori verzi, spitale verzi cu medici verzi şi bolnavi verzi, maternităţi verzi cu moaşe verzi unde se năşteau copii verzi, biserici verzi cu preoţi verzi şi credincioşi verzi, cimitire verzi cu morţi verzi, ziare verzi la care lucrau jurnalişti verzi, bloguri verzi pe care bloggeri verzi scriau texte verzi, poeţi verzi care scriau poezii verzi. Ş.a.m.d.

Într-o zi verde, în această ţară verde care era condusă de omul verde și în care trăiau oameni verzi, unde existau puşcării verzi în care erau băgaţi puşcăriaşi verzi, un parlament verde cu deputaţi verzi care votau legi verzi, un guvern verde cu un prim-ministru verde și miniştri verzi, universităţi
verzi cu rectori și profesori verzi, spitale verzi cu medici verzi şi bolnavi verzi, maternităţi verzi cu moaşe verzi unde se năşteau copii verzi, biserici verzi cu preoţi verzi şi credincioşi verzi, cimitire verzi cu morţi verzi, ziare verzi la care lucrau jurnalişti verzi, bloguri verzi pe care bloggeri verzi scriau texte verzi, poeţi verzi care scriau poezii verzi, zic că în această ţară verde un om verde s-a întâlnit cu un om roșu care venea dintr-o țară roșie și care avea armată roșie. Omul verde din ţara verde l-a întrebat mirat pe omul roșu care venea din țara roșie care avea armată roșie:
– Cine eşti tu, omule roșu, și de ce eşti roșu, dar nu verde, ca mine?

– Pentru că sunt dintr-o altă poveste, i-a răspuns omul roșu care venea dintr-o țară roșie care avea armată roșie. Apoi a mai adăugat:
– De fapt, voi tot roșii sunteți, doar spoiala vi-i verde, fiindcă vă place să credeți că aveți și voi povestea voastră de succes…

După aceste cuvinte roșii ale omului roșu, omul verde, zăpăcit, a căzut pe gânduri verzi:
– `tui brânza mă-sii! Păi, cum iese, bre, că țara noastră doar pe-deasupra e verde, dar înăuntru e roșie, ca harbuzul?

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *