Opinii și Editoriale

Povești de Crăciun: Filat, Lupu și Ghimpu i-au scris scrisori lui Moș Crăciun

Scrisoarea premierului Vlad Filat către Moș Crăciun

Onorate și stimate Domn Moș Crăciun! Prin prezenta vă informez că în anul 2012 R. Moldova nu va mai avea nevoie de serviciile dumneavoastră. În situația politică actuală când R. Moldova are un prim-ministru performant, ales legal care, în mod asumat, poate îndeplini toate dorințele poporului său, perpetuarea mitului despre un miraculos Moș Crăciun care aduce daruri e în măsură să submineze încrederea cetățenilor în capacitatea premierului lor. Poporul meu trebuie să înțeleagă că noi ne făurim soarta cu propriile mâini, bazându-ne pe norme legale, pragmatism politic, voința electoratului, liber exprimată, de integrarea europeană și euro-asiatică, dar nu pe mituri despre moși generoși și darnici, inventați, care induc populației falsul că poți să nu muncești, dar la sfârșit de an cineva totuna îți aduce daruri… Un lucru trebuie să se știe clar pe întreg mapamondul: R. Moldova are premier și moldovenii nu mai au nevoie de nimeni – eu le sunt și Moș Crăciun și Alba ca Zăpada. Dacă, totuși, stimate Domn Moș Crăciun, pretinzi că ai avea puteri supranaturale și ai putea să-mi îndeplinești dorințele mele, iată ce te rog: fă ca M. Lupu niciodată să nu fie ales președinte al R. Moldova, să nu treacă nici în turul doi, să se anunțe astfel alegeri anticipate pe la toamna anului viitor, eu să câștig aceste anticipate, apoi să organizez un referendum despre alegerea președintelui de către întregul popor, apoi eu să câștig alegerile prezidențiale, iar după asta știu eu ce trebuie să fac și cu Lupu, și cu Ghimpu, și cu Voronin, și cu Dodon și cu toți ceilalți… Mai trăsnește-l pe Ghimpu, dacă zici că poți face minuni, paralizează-l și pe Voronin, îmbolnăvește-i de cancer și sida pe alde Godea și toți oponenții mei. Fă ca în R. Moldova să rămân numai eu și cu Bodiu… Dacă nu-mi îndeplinești aceste dorințe înseamnă că ori ești un șarlatan fără pereche, ori ești plătit de Plahotniuc, fapt ce mă îndreptățește să pun problema așa cum am pus-o la începutul acestei scrisori.
Cu tot respectul, al vostru Vlad Filat, care va obține ce dorește fiindcă vrea, crede și iubește.

Scrisoarea președintelui interimar Marian Lupu către Moș Crăciun

Dragă Moș Gerilă, pardon, Moș Crăciun, în perspectiva dimensiunilor politice și sociale ce se vor circumscrie evenimentelor legate de consecințele interne și externe ale nealegerii președintelui R. Moldova, invoc implicarea ta plenară în procesul dificil de reconfigurarea a predispozițiilor societății vizavi de virtualul impact al nealegerii președintelui R. Moldova asupra perspectivelor dimensiunilor politice și sociale ce se vor circumscrie evenimentului vizat. Totodată, solicit implicare ta directă în anevoiosul, dificilul și deloc ușorul și facilul proces de căutare și găsire a celor două voturi…Acesta pe de o parte. Pe de alta, te rog Moș Gerilă, pardon, Moș Crăciun, trăsnește-l pe Filat, pocnește-l în cap cu ceva pe Voronin, să nu mai poată vorbi, imobilizează-l pe Dodon să nu se poată mișca și spune-le la toți că eu totuna nu mă las de ideea de a deveni președinte. Nu trec anul ista, mai încerc și la anul – îmi voi înainta candidatura la președinție cât va fi în viață V. Filat și cât vor trăi ideile socialiste ale lui Dodon. Politicește vorbind eu sunt pentru păstrarea Alianței, dar științific vorbind mie mi-i în cot de această alianță pentru că eu doresc să devin președinte. Poate să moară Moldova – eu vreau să fiu președinte, de aceea, te implor, dragă, politic vorbind, dedușka, iar științific vorbind, moșule, ajută-mă să-mi realizez acest scop – fă-mă președinte ca eu să-i fac fericiți pe moldoveni.
Cu alese sentimente și considerațiune, M. Lupu

Scrisoarea lui Mihai Ghimpu către Moș Crăciun

Bonjur, maman, ori altfel spus, privet, tovarăș Moș cu nasul roș! Glumesc! Dacă vrei să grăim serios, apoi eu te rog, dragă Moș Crăciun, nu-mi aduce nici un cadou, nici un dar, pentru că nu am nevoie de nimic, eu sunt modest, eu trăiesc și respir doar cu aerul patriei, am doar grijile poporului în gând… Un lucru, totuși, te-aș ruga, iubite colega: cel mai mare cadou pentru mine ar fi dacă l-ai băga în sacul tău, ca într-o turbincă, pe V. Filat. Bagă-l în sac și du-l acolo de unde ai venit tu, iar dacă încap bagă-i acolo și pe Ioniță, și pe Mușuc, și pe Voronin – pe toți cei care sug, sug, sug… Te mai rog, frate Crăciun, convinge-l pe Dodon să-l voteze pe M. Lupu președinte, ca să-mi elibereze, odată și odată, postul de președinte al parlamentului pe care îl ocupă. Acest post nu-i al lui Lupu, ci e al meu, conform Acordului de constituire a AIE-2! Dacă nu pot obține acest post atunci mai bine mergem în anticipate! Eu oricum îmi voi scoate cel 9-10 procente, să vedem însă ce vor scoate Filat, Voronin, Dodon… Asta să le spui și la cap să le pui, fluieraș de soc, ardă Filat în foc, fluieraș de os, dispară Dodon frumos, fluieraș de fag doar Lupu mi-i drag…
Cu bine, Moș Crăciun, aștept minunile tale, cu multă iubire de neam, M. Ghimpu

Notă: Scrisorile de mai sus sunt autentice, verosimile ca conținut și reale ca formă.. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *