Actualitate

Poziția CEC privind organizarea alegerilor parlamentare în circumscripții uninominale în două tururi

Proiectul reglementează organizarea alegerilor parlamentare în circumscripții uninominale în două tururi de scrutin și posibilitatea cetățenilor de a candida în calitate de candidați independenți la funcția de deputat pentru circumscripția națională. Examinând proiectul de lege, CEC a relevat că propunerile conținute în proiect constituie chestiuni de oportunitate politică și doar legislativul poate decide asupra lor, se anunță într-un comunicat de presă al autorității electorale centrale.

În aceeași ședință, CEC a solicitat Serviciului Fiscal de Stat să verifice proveniența contribuțiilor financiare virate concurenților electorali: Partidul Politic „Șor”, Partidul Unității Naționale și Partidul Politic „Platforma Demnitate și Adevăr”, ce depășesc suma de 75 de mii lei.

Partidul Ruso-Slavean din Moldova și Partidul „Democrația Acasă” au fost avertizate pentru neprezentarea raportului financiar din campania electorală, la situația din 18 mai. În cazul Partidului „Democrația Acasă”, care este la a doua abatere de acest fel, Comisia Electorală Centrală a dispus lipsirea de alocații de la bugetul de stat pentru o perioadă de șase luni. 

TIMPUL.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *