Cultură

„Pozitia copilului”, premiat la Festivalul International de Film de la Stockholm

Producţia romanească a fost distinsă cu premiul Telia, acordat celui mai bun film din festival care nu beneficiază încă de distribuţie în Suedia. "Poziţia copilului" a fost prezentat în secţiunea Open Zone, dedicată celor mai apreciate filme din 2013, aflate în atenţia Asociaţiei Internaţionale a Criticilor de Film FIPRESCI.

Premiul Telia, acordat în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Stockholm de una dintre cele mai mari companii de telecomunicaţii suedeze, este dedicat sprijinirii distribuţiei în Suedia a filmelor de artă şi constă în 100.000 sek (aproximativ 11.000 euro) acordaţi pentru distribuţia locală a filmului câştigător.

"Pozitia copilului", o productie Parada Film, 2013, este câştigătorul marelui premiu Ursul de Aur la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin din acest an şi este, de asemenea, propunerea României pentru categoria Cel mai bun film străin la premiile Oscar, premiile Academiei Americane de Film, potrivit Agerpres.

Producţii cinematografice românesti au fost distinse cu premii şi la ediţiile anterioare ale Festivalului Internaţional de Film de la Stockholm: în 2007, Marele Premiu al Festivalului i-a revenit filmului "4 luni, 3 saptamani si 2 zile" regia Cristian Mungiu, iar Anamaria Marinca a fost câştigătoarea premiului pentru cea mai buna interpretare feminină, în timp ce în 2010 actorul George Pistereanu a primit premiul pentru cea mai buna interpretare masculină pentru rolul din filmul "Eu când vreau să fluier, fluier" în regia lui Florin Şerban.

Sursa: Dailybusiness.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *