Politică

Poziția lui Dodon în raport cu liderul de la Tiraspol contravine Constituției

Potrivit unui comunicat de presă al partidului, la întrevederea din 4 ianuarie, în calitatea sa de preşedinte al Republicii Moldova, Igor Dodon nu s-a delimitat de poziţia PSRM, exprimată la Congresul acestei formațiuni din 18 decembrie 2016, care prevede federalizarea ţării şi nu cere retragerea trupelor Federaţiei Ruse ce staționează ilegal pe teritoriul Republicii Moldova.

„Într-un mod iresponsabil, Dodon anunță soluții false pentru probleme a căror soluționare nici nu ține de competența președinției. Un exemplu este promisiunea de recunoaștere de către autoritățile constituționale a diplomelor eliberate de către instituțiile de învățământ superior din stânga Nistrului. În orice sistem educațional care se respectă, recunoașterea diplomelor unei instituții se face doar după evaluarea calității programelor”, se menționează în comunicat.

În situația în care instituțiile din stânga Nistrului nu acceptă să fie evaluate de organele competente din Republica Moldova, le-a fost propusă alternativa să fie evaluate de oricare agenție străină de asigurare a calității, cu condiția ca aceasta să fie înscrisă în Registrul European pentru Asigurarea Calității în Învățământul Superior. Ministerul Educației nu are dreptul să pună ștampila pe diplome emise de instituții care nu vor să facă dovada îndeplinirii unor standarde minime de calitate.

Potrivit PAS, prin acțiunile și declarațiile sale, Igor Dodon recunoaşte, în mod implicit, legitimitatea structurilor anticonstituţionale din stânga Nistrului.
Partidul Acțiune și Solidaritate atenţionează societatea şi îl avertizează pe Igor Dodon în legătură cu „consecințele grave ale încercărilor de a promova politici antistatale sub acoperirea paravanului demagogic şi cinic de preocupare faţă de „problemele oamenilor simpli”. Suveranitatea aparţine poporului şi nu escrocilor politici ajunşi la putere prin manipularea cinică a propriilor cetăţeni”. 

IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *