Eveniment

Poziţia TRM privind modificările operate în grila de emisie

Punctul de vedere al TRM a fost expus într-un demers dat publicităţii în legătură cu unele interpretări publice ale deciziei de substituire a telejurnalului de limba rusă „Mesager” cu trei programe de ştiri.

„Compania urmăreşte cu atenţie evoluţiile de pe piaţa audiovizuală din R. Moldova pentru a-şi asigura competitivitatea scontată. Acestea şi alte considerente au condus la luarea deciziei de modificare a grilei programelor de actualităţi la „Moldova 1”, se spune într-un comunicat TRM.
În luna septembrie, Consiliul de Observatori (CO) al TRM a aprobat o nouă concepţie a programelor informative pentru TV „Moldova 1”, care presupune difuzarea a nouă buletine originale de ştiri pe zi, între orele 07.00 şi 24.00, 32% fiind în limba rusă. Programul informativ în limba romană „Mesager” este difuzat acum la ora 19.00, iar în loc de singurul buletin în limba rusă, care era la ora 19.00, grila nouă conţine trei programe.
Potrivit instituţiei, datele studiului de audienţă a programelor TV pentru perioada 10-20 octombrie arată că, în urma schimbărilor efectuate, audienţa programelor informative de limba română şi a celor de limba rusă este în creştere.

TRM regretă tentativele de interpretare eronată a iniţiativelor administraţiei şi folosirea evoluţiilor de la TV „Moldova 1” în scopuri politice, precum şi acţiunile de intimidare şi presiune asupra companiei.

Modificările în grila de emisie a programelor de ştiri la postul de televiziune „Moldova 1” au fost operate cu începere din 10 octombrie.

Info-Prim Neo

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *