Ultima oră

PPDA, PLDM și PAS fac front comun la alegerile prezidențiale

Aceștea au anunțat că „Alegerile prezidențiale din 30 octombrie 2016 reprezintă o oportunitate de spargere a acestui sistem corupt, antidemocratic și antipopular. Suntem deciși să facem front comun și să folosim această oportunitate în cel mai responsabil mod posibil. PPDA și PAS și-au anunțat mai devreme candidații pentru alegerile prezidențiale, Andrei Năstase și, respectiv, Maia Sandu”.

Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS), Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr (PPDA) şi Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) au motivat această decizie din teama că alegerile pot fi fraudate.

„Conștienți de riscurile pe care le comportă participarea la scrutin a opoziției antioligarhice cu mai mulți candidați, fapt ce ar avantaja regimul actual, dar și de necesitatea mobilizării tuturor forțelor sănătoase din societate pentru a asigura victoria  în fața oligarhiei și a preveni accederea și menținerea la putere a forțelor străine  intereselor Republicii Moldova, decizia definitivă privind candidatul comun la funcția de  președinte, selectat dintre cei doi, se va lua la momentul oportun, în strictă conformitate cu legea electorală, iar opinia cetățenilor în identificarea acestui candidat va fi decisivă” au menționat aceștea într-o declarație comună a celor trei partide.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *