Politică

PPRM colectează semnături: Președintele RM va fi ales prin vot direct de către cetățeni

Despre aceasta a anunțat co-președintele coordonator al formațiunii Alexandru Oleinic, în cadrul unei conferințe de presă.

Conducerea formațiunii și-a exprimat îngrijorarea vizavi de situația politică din acest moment.

„Deciziile PLDM- PCRM sunt antidemocratice și este o coaliție monstruoasă. Votul din 3 mai a adus oficial comuniștii la putere, care neaoficial era în tot acest timp. Am fost foarte șocați de intervențiile ce țin de legea Curții Constituționale. Iar, anul 2013 trebuie să fie pentru RM un an de cotitură și acordurile care trebuiau semnate în ceea ce ține de Summit-ul de la Vilnius, acum, însă, totul este sub semnul întrebării”, a declarat co-președintele PPRM.

PPRM a venit cu un îndemn către toate forțele politice să se unească pentru a readuce încrederea cetățenilor și totodată, a venit cu un șir de propuneri pentru depășirea crizei.

“Propunerile concrete ale PPRM sînt: investirea unui guvern de salvare națională- profesionist și tehnocrat, evitarea alegerilor anticipate și alegerea președintelui prin vot direct de către popor”, a menționat Alexandru Oleinic.

Potrivit spuselor sale, PPRM demarează campania “Tu alegi Președintele” ce constă în colectarea semnăturilor privind modificarea legislației și alegerea șefului statului prin vot direct de către cetățeni.
 
tribuna.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *