CSI / Rusia

(Prăbușirea avionului de către separatiști) Berlinul cunoștea pericolele legate de survolarea Ucrainei de Est și a tăcut

Cei 298 de pasageri și membri ai echipajului zborului MH17, dintre care două treimi olandezi, și-au pierdut viața pe 17 iulie când Boeingul companiei Malaysia Airlines a fost doborât de o rachetă în timp ce survola această zonă aflată în război.

O depeșă diplomatică emisă de Ministerul german de Externe cu câteva zile înainte de prăbușire a considerat situația "preocupantă", după ce un avion militar a fost lovit în această zonă la peste 6.000 de metri altitudine, potrivit informațiilor anunțate de posturile de radio și televiziune WDR și NDR, cât și de cotidianul Süddeutsche Zeitung.

În ziua prăbușirii avionului Malaysia Airlines, "trei aparate ale companiei Lufthansa au survolat, de asemenea, zona, dintre care unul cu numai 20 de minute înaintea zborului MH17", detaliază ziarul german în ediția sa de luni.

"În mod normal, companiile aeriene trebuie informate imediat în cazul schimbării situației în materie de securitate (…) Or, asta s-a întâmplat abia după prăbușirea zborului MH17", subliniază Süddeutsche Zeitung.

Ucraina și Statele Unite afirmă că avionul a fost doborât de o rachetă sol-aer furnizată de Moscova separatiștilor proruși. Rusia dezminte și susține că forțele ucrainene sunt vinovate.

Autoritățile olandeze sunt însărcinate cu ancheta asupra cauzelor accidentului, cu ancheta penală privind responsabilitatea catastrofei și cu procesul de identificare a victimelor.

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *