Culinar.md

Prăjitură cu pere şi zahăr ars

INGREDIENTE
esenţă de vanilie
200 g zahăr pentru ars
1 praf sare
10 linguri zahăr
6 ouă
500 ml lapte
10 pere mici

Pentru crema de zahăr ars:
5 linguri făină
1 plic zahăr vanilat
1 praf sare
5 linguri zahăr pudră
5 linguri unt topit
6 ouă

Pentru blat:
100 ml lichior de migdale
coaja de la o lămâie
zeama de la o lămâie

PREPARARE
1. Pentru cremă, se topeşte zahărul. Se caramelizează uniform, astfel încât să nu mai rămână cristale pe margini.

2. După ce s-a topit, se lasă deoparte şi se bat ouăle într-un bol, cu zahărul şi laptele cald. Se toarnă peste zahărul caramelizat şi se amestecă încontinuu.

3. Pentru blat, se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă cu zahărul pudră, se adaugă gălbenuşurile frecate cu un praf de sare, untul topit şi făina cernută. Se toarnă în forma specială şi se întinde pe margini.

4. Se toarnă apoi compoziţia de cremă de zahăr ars şi se bagă în cuptor la 140°C.

5. Între timp, se curăţă perele, se stropesc cu lichiorul, zeama de lămâie şi coaja, esenţa de vanilie şi se fierb la baie de aburi. Se răcesc şi se bagă în crema de zahăr înainte ca aceasta să formeze o crustă. După ce au stat suficient în cuptor, se scoate tava şi se răcoreşte. Se serveşte ornată cu mentă.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *