Culinar.md

Prăjitura de sâmbătă: Mini-tarte cu zmeură

Ingrediente blat:

200 g făină

1 linguriţă praf de copt

1 ou

70 g zahăr

Ingrediente cremă de vanilie:

1 pachet cremă de vanilie de la Dr. Oetker

Decor:

200 g zmeură proaspătă

Preparare:

Puneţi făina împreună cu restul ingredientelor într-un castron şi nu uitaţi că untul trebuie să fie rece şi tăiat cubuleţe. Frământaţi aluatul şi nu mai adăugaţi făină în plus faţă de reţetă. După ce aţi frământat aluatul, formaţi o bilă din el şi daţi-l la rece pentru aproximativ 2 ore (în frigider). Dacă vreţi ca treaba să meargă mai repede, puneţi-l la congelator şi va fi gata în aproximativ 15-20 de minute.

După ce a stat suficient la frigider îl scoateţi, îl porţionaţi în 10-12 bucăţi, îl întindeţi cu sucitorul şi îl aşezaţi în formele de tarte.

Înţepaţi aluatul din loc în loc cu o furculiţă şi îl daţi la cuptor pentru aproximativ 15 minute. Aşezaţi în formele de tartă boabe de fasole pentru a preveni ridicarea aluatului.

Lăsaţi aluatul să se răcească în forme şi apoi îl scoateţi.

Când mini-tartele sunt răcite complet, preparaţi crema de vanilie conform instrucţiunilor de pe ambalaj.

Sursa: bunadimineata.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *