Culinar.md

Prăjituri în ajun de Revelion: Biscuiți cu lămâie

Ingrediente:

180 g unt
70 g zahăr pudră
o lingură coajă de lămâie rasă
1 gălbenuş
20 ml zeamă de lămâie
un vârf de cuţit sare
280 g făină

Pentru decor:

fir (aţă, macrame, mătase, etc)
etichete (la liberă alegere)
50 g ciocolată neagră topită

Mod de preparare:

Într-un castron adânc se pune untul tăiat cubuleţe şi se amestecă uşor, până devine o cremă moale. Se adaugă zahărul pudră şi se amestecă energic, folosind o lingură de lemn, până capătă o textură cremoasă şi netedă. Se încorporează coaja de lămâie, gălbenuşul şi zeama de lămâie, apoi se omogenizează.

Cerneţi făina pe blatul de lucru. Puneţi sare şi omogenizaţi. Tunaţi apoi crema peste făină şi frământaţi uşor, până când aluatul se întăreşte. Când este gata, se îmbracă în folie alimentară şi se dă la rece, 30 de minute.

Între timp, preîncălziţi cuptorul la 180° C. Luaţi două tăvi întinse şi tapetaţi-le cu hârtie de copt.

Tapetaţi cu făină blatul de lucru, apoi luaţi câte o bucată din aluat şi întindeţi o foaie de 5 mm grosime.

Folosind un şablon (un pliculeţ de ceai reprodus pe un carton), decupaţi pliculeţe şi aşezaţi-le în tavă, la cel puţin 4 cm unele de altele. Când sunt gata, se ia o scobitoare sau un pai de băut şi se face câte o gaură în partea de sus a pliculeţului.

Se dau la cuptor 15-18 minute, până capătă o culoare aurie. Când s-au copt, se lasă să se răcească puţin în tavă apoi, folosind o spatulă, se scot pe un grătar şi se lasă să se răcească bine.

Pe fiecare pliculeţ se prind etichetele, apoi se introduc în ciocolată topită, până la jumătate. Se scot pe hârtie de copt şi se lasă să se odihnească până când se întăreşte ciocolata.

Poftă bună!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *