Actualitate

Pre-Vetting: Se începe audierea candidaților non-judecători la funcția de membru în CSM

Începând cu 1 martie se anunță startul audierilor grupului de candidați non-judecători, înaintați de Parlament la funcția de membru al Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Este vorba despre 8 candidați rămași în concurs, cu experiență profesională în domeniul dreptului sau în alt domeniu relevant, transmite Deschide.md.

În zilele de 1-3 martie 2023 vor fi audiați în ședință publică următorii candidați:

  • Miercuri, 1 martie – Tatiana Chiriac, la ora 10:00; și Tatiana Ciaglic, la ora 14:00.
  • Joi, 2 martie –  Ion Guzun, la ora 14:00.  
  • Vineri, 3 martie –  Angela Popil, la ora 14:00.

Lista candidaților audiați pe 6-7 martie 2023 va fi anunțată pe parcursul săptămânii.

Menționăm, că în perioada 1-7 martie Comisia Pre-Vetting va desfășura audierile participanților la concurs din partea reprezentanților non-judecători. Audierile au loc în contextul evaluării financiare și etice a integrității candidaților la funcția de membru în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor, în conformitate cu Legea nr. 26/2022, și se vor desfășura în incinta Institutului Național al Justiției.

Anterior, această lege a provocat multă zarvă în rândul magistraților. Mulți și-au dat demisia din funcții, fiind nemulțumiți de faptul că în cazul în care ar pica examenul, acest lucru s-ar răsfrânge negativ asupra carierei lor, fiind limitați la accedere în diverse funcții din domeniul justiției.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *