Ultima oră

Prea mulţi judecători sunt neamuri cu vameşi. Drept consecinţă, nu are cine-i judeca pe cei aproape 24 de inculpaţi

Doi magistraţi spun că nu pot judeca dosarul din cauza relaţiilor de rudenie cu unii învinuiţi. Cel de-al treilea judecător desemnat este suspectat de procurori de conflict de interese. Procurorul anticorupţie Roman Statnîi a declarat pentru Publika TV că “această cauza va fi dura şi nu va fi simplă şi aşa”. “Dar noi încă determinăm cine să fie judecători”, a spus acuzatorul.

Preşedintele Curţii Supreme de Justiţie nu exclude că judecătorilor le este frică să examineze un asemenea dosar: “Se întâmplă rar ala ceva. Câteodată judecătorii caută motive pentru a se autorecuza, pentru a nu examina cauze de rezonanţă”.

Unii membri ai Consiliului Superior al Magistraturii confirmă că este primul caz din ultimii 10 ani, când pe banca acuzaţilor ajung atâţia inculpaţi. În opinia lor, nu toţi judecătorii sunt dispuşi să lucreze cu un volum atât de mare de material probatoriu.

Preşedintele Judecătoriei Hânceşti, unde este examinat dosarul, nu a comentat, deocamdată, situaţia. Dosarul celor 24 de vameşi, reţinuţi în octombrie anul trecut la punctul vamal Leuşeni-Albiţa, a fost trimis în judecată pe 14 ianuarie. Ei sunt învinuiţi de estorcare a mitei de la şoferi.
 
Sursa: publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *