Actualitate

Prea mulți șefi la MAI, consideră experții

Timp de patru luni experţii au analizat activitatea MAI. Ei au formulat concluzii şi recomandări ce ţin de organizarea Inspectoratului de Poliţie, şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă pentru poliţiştilor.

„Una dintre concluziile de bază este că nu se realizează coordonarea integrată a structurilor şi a activităţilor de securitate publică. Este necesară constituirea unei structuri operaţionale. Este greu de crezut că structurile cu funcționari plătiţi la o 100 de dolari vor putea să atragă persoane valoroase”, a explicat Daniel Barbu, liderul echipei internaționale de experți.

Responsabilii de la MAI spun că prevederile acestui raport de evaluare îi va ajuta să-şi multiplice activitatea.

„Unele decizii vor fi aplicate imediat, altele vor trebui modificate prin hotărâri de Guvern, inclusiv legi. Cifra de conducători trebuie ajustată la realităţile noastre moldoveneşti. Nu este posibil că într-o subdiviziune să avem 97 de angajaţi şi 23 de şefi, dar asta am preluat”, a precizat Oleg Balan, ministrul Afacerilor Interne.

Analiza a avut drept scop definitivarea realităţilor dar şi proiectarea unor modalităţi de activitate pentru viitor în cadrul MAI.

sursa: trm.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *