Ultima oră

Precheziții la Cadastru! Mai mulţi funcţionari, implicaţi în scheme ilegale

Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, în acest dosar figurează şi doi angajaţi de la Întreprinderea „Cadastru”. În această dimineaţă, procurorii au descins în birourile celor doi funcţionari de la Cadastru şi au ridicat mai multe documente şi stick-uri, care ar putea fi probe în acest dosar.

„O cauză penală pornită pe acţiunile unei grupări criminale organizate, care împreună cu colaboratorii de la oficiul cadastral teritorial prin înşelăciune şi fals de acte au înstrăinat un imobil", a declarat procurorul Nicolae Dumbrăveanu.

Nişte persoane au deposedat un agent economic de un imobil, iar angajaţii de la Cadastru au falsificat mai multe acte pentru a efectua tranzacţia.

Persoanele, care se fac vinovate de producerea acestor ilegalităţi riscă până la 15 ani de închisoare.

În schemă sunt implicaţi doi angajaţi ai Întreprinderii Cadastru şi trei agenţi economici. Unul dintre agenţii economici, directorul unei firme din Capitală a fost deja reţinut. Imobilul înstrăinat se află în sectorul Botanica al Capitalei. Deocamdată nu se ştie suma prejudiciului adus.

Procurorii efectuează la această oră percheziţii la Întreprinderea „Cadastru” într-o cauză privind înstrăinarea ilegală a unui imobil de către mai mulţi funcţionari.

În scheme sunt implicaţi doi angajaţi de la Cadastru, este vorba de un inginer şi un registrator. În total, din grupare au făcut parte cinci persoane, una dintre care deja a fost reţinută. Acest caz este instrumentate de către Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale”.

Potrivit anchetei, imobilul a fost înstrăinat la sfârşitul lunii august.

Oficiul în care se efectuează percheziţii îşi desfăşoară activitatea în regim normal.

Sursa: publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *