CSI / RusiaRăzboiUcraina

„Pregătiți-vă să vă infectați cu HIV pentru a nu lupta”. Deținuții din penitenciarele Rusiei sunt recrutați forțat pentru frontul din Ucraina

În coloniile penitenciare rusești, prizonierii au început să fie trimiși cu forța pe front în Ucraina, scrie echipa rusă de investigații media „Putem explica”.

Astfel, potrivit ordinului Ministerului Apărării, Serviciul Federal de Penitenciare (FSVP) formează în prezent liste cu cei apți pentru serviciul militar. Această listă include aproape toți prizonierii, cu excepția persoanelor infectate cu HIV, precum și a pedofililor, teroriștilor și organizatorii de formațiuni armate. Unii prizonieri, pentru a nu fi trimiși la război, aleg măsuri extreme, fiind gata să se infecteze cu HIV, notează jurnaliştii.

Potrivit informațiilor primite din mai multe surse de șeful proiectului pentru drepturile omului „Gulagu.net”, Volodimir Osecikin, este vorba despre recrutarea forțată a prizonierilor care urmează să fie trimiși pe front. Informațiile despre această situație s-au răspândit de la sfârșitul lunii iulie printre mamele și soțiile deținuților venite la vorbitor.

Din numeroasele relatări ale rudelor prizonierilor, a devenit cunoscut faptul că pregătirile pentru plecarea forțată pe front se desfășoară în diferite colonii, în special în regiunile Novosibirsk, Saratov, Lipețk, Voronej, Rostov, Tomsk și Nijni Novgorod.

„Nu poți refuza să fii recrutat pe front, dacă nu ești infectat cu HIV, pedofil, terorist sau organizator al unei formațiuni armate ilegale. Legiuitorii și Putin au permis trimiterea prizonierilor la război”, rezumă jurnaliştii.

Evgheni Prigojin, fondatorul „Wagner”, a declarat în mai că mobilizarea generală este inevitabilă. Potrivit acestuia, avantajul mobilizării în regiunile de frontieră ale Federației Ruse este că mobilizații vor lupta nu departe de casă.

Sursa: Ziare.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *