Social

Premier Energy: Va fi deconectat doar blocul administrativ al „Apă-Canal”. Ivan Ceban cere deconectarea sediilor Guvernului și Parlamentului de la apă și canalizare

Întreprinderea Premier Energy a anunțat că din cauza datoriilor acumulate de „Apă-Canal Chișinău”, va deconecta joi, 2 februarie două locuri de consum ale întreprinderii. Compania precizează că deconectările vizează doar blocul administrativ al Apă-Canal „nefiind afectat în niciun mod procesul tehnologic de funcționare a sistemelor de apeduct, canalizare și furnizare a agentului termic”, potrivit Vocea Basarabiei.

Reieșind din faptul că situația privind stingerea datoriei pentru energia electrică consumată la locurile de consum aflate în gestiunea SA „Apă-Canal Chișinău” nu a suferit schimbări esențiale, „Premier Energy” a notificat furnizorul de apă despre faptul că se vede nevoită să recurgă la dreptul său legal de a deconecta instalațiile de utilizare a energiei electrice, pentru a nu admite creșterea în continuare a datoriei.

„Precizăm că la ziua de azi aceasta constituie suma de 68,6 milioane de lei, ce include și facturi cu termenul de plată expirat, neachitate încă din luna noiembrie, 2022”, se menționează în declarație.

„Premier Energy precizează că ambele locuri de consum al energiei electrice preconizate a fi deconectate astăzi vizează doar blocul administrativ al SA „Apă-Canal Chișinău”, nefiind afectat în niciun mod procesul tehnologic de funcționare a sistemelor de apeduct, canalizare și furnizare a agentului termic”, a subliniat compania.

Primarul Capitalei, Ivan Ceban a declarat că deconectarea „Apă Canal” de la energia electrică este „indicația directă de la Gavriliță și Spînu”.

„Blocul Central de la Apă Canal a fost deconectat unde sunt toate punctele de comandă. Când în țara vecină sunt bombardamente nu se întâmplă așa acțiuni împotriva cetățenilor săi. Astăzi voi solicita deconectarea prioritar a sediului Guvernului și Parlamentului de la serviciul de apă și canalizare”, scrie Ceban.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *