Actualitate

(PREMIERĂ) A fost inaugurat sectorul de tip deschis pentru deţinutele de la Rusca

„Avem 3 persoane deţinute de sexul feminin şi suplimentar alte 9 condamnate, dosarele cărora se află în proces de reexaminare, pentru a fi replasate din penitenciarul de tip închis, cu ispăşirea pedepsei în cel de tip deschis. Condiţiile sunt diferite. Nu vedem gratii. Persoanele au accesul să iasă inclusiv în afara teritoriului”, a spus ministrul citat într-un comunicat de presă al instituţiei pe care o conduce.

În sectorul de tip deschis se plasează deţinutele care nu reprezintă un risc pentru societate şi care nu se vor eschiva de la ispăşirea pedepsei. „Regimul nu înseamnă doar libertatea de a ieşi, dar şi antrenarea în diverse activităţi, pe teritoriul penitenciarului şi în afara lui. Aceasta permite o încadrare mai uşoară a lor în societate, obţinerea altor venituri”, a declarat Vladimir Cebotari.

În Penitenciarul nr.7 „Rusca” îşi ispăşesc pedeapsa 349 de femei. În timpul apropiat, o parte din ele vor fi separate. Sectorul de tip deschis este destinat detenţiei femeilor condamnate pentru infracţiuni uşoare. O comisie va evalua numărul celor care urmează a fi transferate la sectorul resocializare, aşa cum prevede Legea privind adaptarea socială a persoanelor eliberate din locurile de detenţie.

IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *